1
1
www.aquatec-bg.com > За нас > Новини > „Акватек" ЕООД ще участва в Третия Годишен Конгрес на Българския съюз по балнеология и спа туризъм

„Акватек" ЕООД ще участва в Третия Годишен Конгрес на Българския съюз по балнеология и спа туризъм

 

Българският съюз по балнеология и спа туризъм (БСБСПА) ще проведе своя Трети конгрес от 27 до 28 септември 2016 г. в най-стария български морски курорт „Св. св. Константин и Елена”. Mотото на конгреса през 2016 г. е „Превенция на здравето в българските спа курорти. Тенденции в Европа 2020. СПА и култура от римски времена".

Тази година БСБСПА навършва десет години от своето създаване и отбелязва 9-годишното си членство в Европейската СПА Асоциация.

Третият конгрес ще бъде открит от министъра на туризма Николина Ангелкова и кмета на Варна Иван Портних. Главен гост на събитието ще бъде Тиери Дюбоа - новоизбраният президент на Европейската СПА Асоциация (ЕСПА). Във форума се очаква да се включат мениджъри, собственици на СПА комплекси, кметове на общини, университети и членове на съюза от цялата страна, както и представители на водещите туристически организации от Варна и региона. На събитието ще присъстват още членове на Борда на ЕСПА от Италия, Словакия, Румъния, Франция, Германия, Литва, Естония, Португалия. Поканени за участие са и кметове на водещи СПА дестинации от Германия, Чехия, Португалия, Словакия.

Събитието е от изключителна важност за туристическия бизнес в България. Участието на страната ни като редовен член на ЕСПА дава възможност за провеждане на политика по разпознаването на България като актуална и конкурентна дестинация за СПА туризъм.