1
1
www.aquatec-bg.com > Басейни

Строителство на басейни от Акватек - проектиране и изграждане

 

 

АКВАТЕК – ИЗГРАЖДАМЕ БАСЕЙНИ ОТ НОВО ПОКОЛЕНИЕ!

 

За последните 23 години, фирма АКВАТЕК винаги е била считана за един от лидерите в проектирането и изграждането на басейни. От първия ни построен басейн и до ден днешен, ние винаги сме се стремили да предлагаме на нашите клиенти най-добрата възможна комбинация: високо качество, конкурентна цена и професионализъм. Това ни прави доверен партньор за изграждането на малък семеен басейн или голям басейн на хотел. Нещо повече – там където други виждат проблеми, нашият екип вижда възможности. Ето защо, бъдете сигурни, че нашите експерти ще сбъднат Вашите желания и ще проектират басейна, който винаги сте желали!

 

В XXI век, фамилните басейни се превръщат все по-стремглаво от лукс към нормална придобивка за двора. Ако сте решили да се сдобиете със стилен басейн за Вашата къща, не забравяйте, че е важно функционалността и архитектурата на басейна да бъдат съгласувани с професионалистите от АКВАТЕК. Така ще можете максимално да се възползвате от възможностите за спорт, плуване, забавление, игри на децата, релакс и прохлада, които съоръжението дава.

 

АКВАТЕК е дистрибутор на множество аксесоари и професионално оборудване за басейни. През годините, нашата фирма е изградила връзки с някои от световните лидери в производството на помпи, филтри, нагреватели, системи за дезинфекция и други. Ето защо, ние можем да Ви предложим голям избор на качествени и ефективни продукти за Вашия басейн.

 

Изграждане на басейни - етапи

 

фамилен басейнСтроителството на един басейн е процес, който отнема от няколко седмици до няколко месеца в зависимост от вида му. Самата направа на басейн се състои от следните основни етапа:

  1. Огледи и проучвания на терена и почвата - преди да започне самото строителство на басейна, специалистите на Акватек ще огледат терена и ще направят проучвания на почвата. Основните неща, които се вземат предвид на този етап от строителството на басейна са подпочвените води и денивелацията на терена. Те са особено важни, за да се изгради технически проект за направа на басейна.
  2. Изготвяне на проект за направа на басейна - това е най-важният етап от изграждането на басейна. Самият проект включва всички чертежи свързани със строителството на басейна, необходимото основно оборудване (дюзи, преливник или скимери, филтрационна система и други компоненти) както и допълнителна документация свързана с дейностите на архитекти, ВиК и ел специалисти по басейна.
  3. Поръчка и доставка на материали за изграждането на басейна - арматура, бетон, пана за кофриране, хидроизолационни материали - това са само част от основните материали за изграждане на грубите основи на басейна. На този етап се поръчват и материалите за следващите седмици от строителството на басейна - компоненти за мазилката, облицовъчни материали, лепила, фугиращи смеси, циркулационна помпа, филтър и прилежащия му винтил, ВиК елементи, отоплителна и пречистваща система.
  4. Изкопни дейности, кофриране и изливане на бетона - следващият етап включва изкопаването на самия басейн и трамбоването на почвата. В последствие се поставя армировката на дъното и се излива бетона. За да е издръжлив басейнът на водното налягане, бетонът трябва да е с много добри хидроизолационни качества и висока якост. След като бъде излята чашката на басейна и бетонът е изсъхнал се пристъпва към изливане на стените. Едно от основните предимства на бетонните басейни е, че стените могат да заемат на практика всякакви форми. За сравнение, готовите басейни най-често имат кръга, елипсовидна или правоъгълна форма. На този етап от строителството се прави и външната хидроизолацията на басейна и измазването на стените. Тя предпазва бетона от почвата и подпочвените води, а вътрешната (поставя се преди облицоването) го предпазва от протичания.
  5. оборудване на басейнМонтиране на първично оборудване на басейна - преди да бъде облицован, трябва в корпуса на басейна да бъдат вградени елементите, които ще отвеждат водата към филтрационната система и които ще я вливат обратно в него. За отвеждане на вода към филтъра има два най-популярни варианта - система от скимери и сифони или преливна решетка. В единия случай се ползват стенни дюзи за вливане на водата обратно в басейна, а в другия - подови, които спомагат за вертикалното движение на водата към преливната решетка. Ако при изграждането на басейна са предвидени и осветителни тела, те се вграждат на тази стъпка.
  6. Вътрешна хидроизолация и облицоване на басейна - преди да бъдат облицован е важно да бъде направена качествена вътрешна хидроизолация. Нейната роля е да даде допълнителна сигурност на басейна срещу протичания. Грешно е да се мисли, че облицовката и фугата са достатъчни, за да не протича вода от басейна. Това би било така в един идеален свят, в който климатични условия са константни и има нулева сеизмична активност. След поставяне на няколко слоя изолация се полага и самата облицовка. Най-популярните варианти са стъклокерамичните и порцелановите плочки. Други опции са PVC фолиото и боята. Всеки от вариантите има своите предимства и недостатъци. При изграждането на басейн можете да се доверите на специалистите на Акватек да Ви препоръчат облицовка, която ще отговаря на нуждите на Вашия проект.
  7. Оборудване на басейна с аксесоари за пречистване на водата - най-важното за един басейн е водата в него да е чиста и с балансирани показатели. Прекалено много или прекалено малко хлор, pH над или под нормата - всичко това може да окаже негативно влияние както на хората ползващи басейна, така и на самия него. Ето защо е важно показателите за чистота на водата да се следят редовно. И точно тук идва ролята на пречистващата система - тя бива механична и химическа. Механичното пречистване се състои от филтрационен блок (пясъчен филтър или моноблок система), а химическото може да се извършва ръчно от поддържащия басейна персонал или с модерна автоматична дозираща система.
  8. Пълнене и химическа обработка - след като Вашият басейн е изграден и оборудван, остава той да бъде напълнен и пуснат в експлоатация. Преди да можете да му се насладите обаче, трябва той да премине през първична химическа обработка, да бъдат взети проби и да се следи в рамките на няколко дена за течове на вода. Ако всичко е наред, можете да приготвите банските и да се отдадете на забавления във Вашия чисто нов изграден басейн.

 

Често задавани въпроси

 

 

Ако имате въпроси или искате да сте горд притежател на модерен басейн, не се колебайте да ни потърсите на 052 / 575000 още днес! АКВАТЕК е надеждният парньор за сбъдване на Вашите мечти!

 
Wave Resort - Ахелой
Wave Resort - Ахелой