Джакузи варианти за дворове

Джакузи или Хидромасажна Вана: Каква е Разликата?

Често ни питат каква е разликата между джакузи и хидромасажна вана, а интернет се оказва ненадежден източник, когато търсим отговор на този въпрос.

Ако потърсите “хидромасажна вана” или “джакузи”, има голяма вероятност да получите сходни резултати. В днешната статия разбулваме мистерията и отговаряме на този ключов въпрос, въпреки че двата термина се използват взаимозаменяемо.

Какво е джакузи?

На теория джакузито всъщност представлява име на марка хидромасажни вани, което се е превърнало в нарицателно за продукта. Подобно на “памперс” или “ксерокс”, когато казваме “джакузи”, всъщност визираме специфична хидромасажна вана.

И все пак с годините джакузитата са се отделили като визия от хидромасажните вани и хората все повече си представят различни неща, когато чуят думите “джакузи” или “хидромасажна вана”.

В днешни дни когато казват “джакузи” повечето имат предвид съоръжение с по-голям капацитет и функции от стандартната хидромасажна вана, и със специфичен външен вид. То е предназначено за СПА центрове и хотели, но може да се закупи и за употреба у дома. Джакузито може да се инсталира както в помещение, така и навън, и все по-често виждаме градински джакузита да красят дворовете. Освен това джакузитата могат да бъдат вграждани или да стоят свободно.

Джакузитата могат да имат изключително много екстри – всичко зависи от конкретния модел, но стандартно са по-скъпата опция на пазара.

Какво е хидромасажна вана?

От друга страна хидромасажната вана представлява вана, която е окомплектована с водни и въздушни струи. Тя е по-малка от джакузито, но по-голяма от стандартната вана и прилича повече на последното. Освен това тя има по-малко функции и екстри от джакузито, но е и по-бюджетното от двете.

Прието е хидромасажната вана да се инсталира на закрито, като също може да се вгради или да стои свободно.

Джакузи или хидромасажна вана да избера?

Най-главният фактор, който ще играе роля при избора между двете, е бюджетът, с който разполагате. Стандартно цените за хидромасажни вани са по-ниски от цените на джакузитата. Но първоначалната инвестиция не е единствената разлика между джакузито и хидромасажната вана. Външният вид на двете също е доста различен, а освен това говорим за съвсем различни функционалности в устройствата.

Ако желаете единствено релакс в топла вода без сериозни функции и финансов ангажимент, то хидромасажната вана е за вас. Ако пък искате по-хубаво изживяване с водни масажи и хидротерапия с водни джетове, LED подсветка и други екстри, то джакузито е по-добрата опция. Добрата новина е, че на пазара можете да намерите джакузита на отлични цени, които почти се доближават до тези на хидромасажните вани.