052 57 50 57

Поддръжка на Басейни

Поддръжката на басейн е ключов аспект, който често се подценява. Редовната поддръжка на Вашия басейн е жизненоважна за гарантиране на дълголетието на Вашата инвестиция, както и за безопасността и здравето на всички, които го използват.

В дългосрочен план, последователната поддръжка на басейна може да Ви спести значителни допълнителни инвестиции, като елиминира нуждите от честите смени на водата и скъпите ремонти от повреда на системата. Неправилно поддържаният басейн може да доведе до скъпи проблеми, като течове, повреда на оборудването или дори необходимост от пълно обновяване. Важно и да имате и качествен проект за басейн!

Освен това, лошо поддържаните водни съоръжения могат да причинят редица неблагоприятни здравословни рискове, от дразнене на кожата и очите до по-тежки заболявания, причинени от бактерии и други вредни микроорганизми. Като професионална фирма за поддръжка на басейни, ние предлагаме безупречна услуга, като се стремим да Ви помогнем да избегнете тези проблеми.

Ние гарантираме, че Вашият басейн ще бъде източник на забавление и релакс, а не на стрес и непредвидени разходи.

Вярваме, че притежаването на басейн трябва да бъде удоволствие, а не повод за напрежение и притеснения.

Основните дейности за правилна поддръжка на басейна

При нас можете да се насладите на:

  •  – поддръжка на басейни във Варна
  •  – поддръжка на басейни в Бургас
  •  – конкурентни цени за поддръжка на басейни

Правилната поддръжка на басейни включва няколко ключови дейности.

Пречистване на водата в басейн

Осигуряването на чистота и безопасност на водата във Вашия басейн е основен приоритет. Нашият експертен екип е опитен в оценката на качеството и състоянието на водата във Вашия басейн с помощта на усъвършенствано оборудване за тестване.

Тези оценки помагат за избора на най-подходящия подход за поддържане на оптимално качество на водата. Това често включва хлориране на водата в басейни – процес, който неутрализира вредните бактерии и други микроорганизми. Балансирането на pH и алкалността, както и управлението на нивото на калциева твърдост, са други съществени аспекти на пречистването на водата.

Редовното тестване и третиране на водата не само гарантира, че водата е безопасна за плуване, но и предпазва компонентите на басейна, увеличавайки живота на Вашия басейн.

Механично почистване на басейна

Физическата структура на басейна също се нуждае от редовно внимание. С течение на времето стените и дъното на басейна може да натрупат водорасли, калциеви отлагания и други видове мръсотия.

Нашият екип използва усъвършенствани техники за механично почистване, за да премахне тези нежелани остатъци, като гарантира, че повърхностите на басейна остават гладки и естетически приятни. Освен това, ние контролираме външните замърсители като листа, прах и други отпадъци, които може да са попаднали в басейна.

Ние използваме иновативна и модерна техника като част от строг процес на почистване. Постоянното механично почистване е от решаващо значение за поддържането на целостта и цялостната функционалност на басейна.

Ремонт на басейни

Нашите услуги за ремонт на басейни обхващат широк набор от операции, предназначени да поддържат оптималното функциониране на Вашия басейн и да удължат живота му. Независимо дали Вашият басейн е в гаранционен или следгаранционен срок, нашият квалифициран екип от професионалисти е готов да се справи с различни проблеми, като гарантира, че басейнът остава място за релаксация и удоволствие, а не източник на стрес.

Процесът обикновено започва с щателна проверка на Вашия басейн. Ние търсим всякакви видими проблеми, като пукнатини или износване на облицовката на басейна, както и по-малко очевидни проблеми като течове и запушвания. Екипът ни има опит в проектирането и изграждането на басейни и може забележи проблемните зони с лекота. Такива проблеми може да изглеждат незначителни в началото, но ако не бъдат адресирани, могат да ескалират в основен ремонт или дори да причинят необратими щети на Вашия басейн.

След като оценим състоянието, ние използваме инструменти и техники за справяне с всички идентифицирани проблеми. Това може да варира от прости задачи като отстраняване на малки течове до по-сложни процедури като ремонт или подмяна на неизправни филтриращи системи.

И накрая, ние вярваме, че превантивната поддръжка е най-добрата стратегия за избягване на скъпи ремонти в бъдеще. Ето защо ние препоръчваме редовни сервизни проверки за Вашия басейн, които ни позволяват да забележим и адресираме потенциални проблеми, преди те да се превърнат в значителни проблеми.

Зазимяване или подготовка за експлоатация

Басейните изискват специфични грижи в зависимост от сезона. С наближаването на по-студените месеци подготовката за зимата става от ключово значение. Необходимо е да защитите инвестицията си от потенциални щети, дължащи се на ниски температури и други тежки метеорологични условия. Нашите услуги за зазимяване са предназначени да гарантират, че Вашият басейн издържа безопасно и ефективно през зимните месеци.

Процесът на зазимяване включва няколко стъпки. Започваме с балансиране на химическите вещества във водата, за да предотвратим растежа на водорасли през зимата. След това нивото на водата се намалява, за да се предотврати повреда на структурата на басейна от замръзнала вода. Ние също така почистваме и подготвяме за зимата системата за филтриране, нагревателите и помпите на басейна, като гарантираме, че тези ключови компоненти са защитени от минусови температури. Накрая монтираме зимно покривало, за да предпазим басейна ви от отломки и лошо време.

С настъпването на по-топлите месеци започва подготовката за експлоатация. Този процес включва премахване на зимното покритие, повторно пълнене на басейна до подходящото ниво и повторно активиране и проверка на системите на басейна, включително системата за филтриране и осветлението.

След това водата се третира с необходимите химикали, за да се гарантира, че е безопасна и готова за плуване. Басейнът също така се почиства старателно, като се отстраняват всякакви остатъци, които може да са се натрупали през зимата, а повърхностите на басейна се изтъркват, за да се отстрани евентуален растеж на водорасли.

Разлика между поддръжката на частни и обществени басейни

Докато основите на поддръжката на басейна остават същите, има ключови разлики между поддържането на частен и публичен басейн. Например, поради по-голямото посещение и съответно натоварване, обществените басейни изискват ежедневно третиране на водата и често механично почистване, за да се поддържат стандартите за безопасност и хигиена.

Освен това обществените басейни трябва да отговарят на по-строги регулаторни изисквания. Независимо от типа басейн, който притежавате, ние сме оборудвани и готови да предоставим услуги по поддръжка от най-високо ниво.