1
1
www.aquatec-bg.com > Блог > Нашите обекти > Хармони Суитс 2

Хармони Суитс 2

През 2011 г. фирма АКВАТЕК участва в доставката и монтажа на технологичното оборудване (филтрираща система – помпи и пясъчни филтри, подводно осветление, дозаторна станция) за басейна, както и в доставката и монтажа на облицовката и необходимите материали (хидроизолация, лепило, фугираща смес и еластични ленти) за полагането й.

 

Басейнът се намира в двора на апартхотела. Околното пространство е проектирано и изпълнено, съчетавайки широка ивица за плажуване и плочник с два вида настилка – гранитогрес и WPC. По краищата на плочника има оформени зелени площи с различни видове дървета и храсти, а в единия му ъгъл има зона с портативно кръгло джакузи за вграждане с тента.

 

Хармони Суитс 2 - басейнХармони Суитс 2 - басейнХармони Суитс 2 - басейн

 

Съоръжението е разделено на три функционални зони – за плуване, с атракция водна гъба и детски басейн. В правоъгълната му част е оформена зона за плуване с маркирани в бяло по дъното коридори. Детският басейн е отделен от големия с подводна стена, на която има монтирано предпазно перило от неръждаема стомана. Басейнът е с водна площ 210 m2 и с обем 265 m3. Влизането/излизането в/от него става чрез монолитни стъпала с перила от неръждаема стомана, разположени симетрично от двете страни на детския. В центъра на дългата страна на басейна има водно огледало с поставена в него водна гъба.

 

Облицовката и бордът на съоръжението са решени със стъклокерамични плочки в светлосиня гама. По целия си периметър басейнът има преливен улей. Пречистването на водата от механични замърсители става чрез група от две циркулационни помпи и два пясъчни филтъра. Подводното осветление на басейна се състои от 10 LED Color Change прожектора с ел. мощност 25W/12V. Химичното пречистване на водата е чрез течен HCl и NaOCl, които се дозират в басейна и компенсаторния резервоар към него посредством автоматична дозаторна станция.