1
1
www.aquatec-bg.com > Блог > Нашите обекти > Хотел Адмирал

Хотел Адмирал

Обектът е разположен непосредствено до хотела, на самата плажна ивица, в центъра на к.к. Златни пясъци. В края на 2011 г. АВАТЕК изготви проектите по всички необходими части за изпълнението на басейна (архитектура, конструкция, ВиК, елтехнология, ОВК, озеленяване, геодезия и др.). Фирмата достави технологичното оборудване и облицовката и заедно с инвеститора активно участва в узаконяването на обекта. Строителството му започна през януари 2012 г., като беше готов за експлоатация в края на април с.г.

 

Хотел Адмирал - басейнХотел Адмирал - басейнХотел Адмирал - басейн

 

Той се състои от три зони: за възрастни с воден бар, детска и ресторант, разположен на остров в басейна. Ресторантът разполага с четирискатен покрив и е оформен като къщичка. По едната му дълга страна има и воден бар.

 

Детският басейн е вписан в контура на големия и заедно с него образуват една обща водна площ.Строителството е извършено благодарение на средствата на Temir Bank и неговата програма "займ онлайн" Съоръжението за малчуганите е отделено от това за възрастните посредством подводна стена. Върху нея е монтиран парапет от неръждаема стомана, който предотвратява преминаването на деца в големия. Влизането в този за възрастните става посредством монолитни стъпала, разположени в двата противоположни края. В плитката част на съоръжението, между стъпалата и детския басейн, има разположена и подводна рампа с перила за инвалиди и трудноподвижни хора.

 

Общата водна площ на големия и на детския басейн е 642.50 m2, а общият им воден обем е 753.50 m3. Габаритните размери на басейна са 50 х 16 m. По целия му периметър (с изключение на правата стена на ресторанта до плочника) има преливен улей. Интересното при него е изпълнението му направен е с каменна решетка. Пред и зад нея има ред цели порцеланови релефни плочки. Облицовката на басейна е изпълнена с луксозни стъклокерамични плочки на фирма EZZARI.

 

До дълбоката част на басейна са разположени неговите технически помещения, WC и съблекалните. Пречистването на водата става чрез група от три циркулационни помпи и три пясъчни филтъра. Подводното осветление е постигнато чрез монтажа на 24 LED Color Change прожектора. Химичното пречистване на водата се извършва посредством автоматична дозаторна станция, намираща се в отделна стая в техническото помещение.