1
1

Масаж

Масаж
Категория Масаж на 06 Април, 2015

Масаж

В съвременната медицинска практика масаж се предписва в рамките на възстановителни физиотерапевтични програми, при пациенти с ограничена (по една или друга причнина) двигателна активност, като част от ежедневната грижа за бебета и малки деца, за поддържане на спортната форма и др.
Традиционен масаж
Категория Масаж на 02 Април, 2015

Традиционен масаж

Наред с термотерапията и хидротерапията, масажът е сред най-старите методи за подобряване на здравето. Намерени са сведения за практикуване на масаж в древен Египет (настенни рисунки в „Гроба на лекаря“), в Индия (като част от аюрведическата система за поддържане на здравето и лечение); в древни китайски и индийски текстове се споменарва лечение чрез различни масажни техники „отпреди писаната история“.
Воден масаж
Категория Масаж на 01 Април, 2015

Воден масаж

Воден масаж се нарича всеки вид масаж с участието на вода – т.е. когато се извършва под вода и/или посредством водни потоци или струи. Този вид процедури дават възможност за едновременно въздействие на топлина, химически вещества (от минералната вода или добавките) и масаж.
Системи за сух воден масаж
Категория Масаж на 22 Януари, 2015

Системи за сух воден масаж

Разбира се, знаем, че стресът от трескавото темпо на всекидневния живот трябва да се уравновесява – както физически, така и психически. Знаем, че това може да се постигне чрез подходяща физическа активност и релаксиращи процедури. Но какво можем да направим, когато времето все не достига?