www.aquatec-bg.com > Блог > СПА > Термотерапия > Модулни парни бани

Модулни парни бани

Модулните парни бани се сглобяват от предварително изработени елементи – панели: за стени (гладки или с оформени седалки), таван, врата с рамка. При моделите без фиксирани индивидуални места за сядане комплектът включва пейки. Материалът обикновено е акрил, вратата най-често е стъклена.Покрай стените са подредени местата за сядане, като под най отдалечените от вратата се монтират дюзите за пара (броят им зависи от размера на кабината). На свободните стенни модули може да се инсталират душ, диспенсър за аромати, устройство за автоматично почистване и др. Самите парогенератори се монтират в съседно помещение.

 

Модулни парни баниМодулни парни баниМодулни парни бани

 

Дизайнът на кабините е изчистен и ергономичен. Контурите са меки, заоблени, а таванът е куполообразен. Това е продиктувано не само от естетически съображения: острите ръбове биха намалили комфорта при ползване на парната баня, а плоският покрив и ъглите в помещението биха затруднили циркулацията на въздуха и парата.

 

Подът на помещението, в което ще се монтира парната баня, трябва да е предварително подготвен: да е напълно равен, като вътре в очертанията на кабината е оформен наклон към подовия сифон. Настилката да е водо- и паронепроницаема и издръжлива на високи температури, желателно топлоизолирана.

 

Този тип парни бани се монтират изключително бързо и лесно, лесно се поддържат, но са с еднообразна архитектура – правоъгълна форма, стандартно в един цвят, без декорации.