1
1
www.aquatec-bg.com > За нас > Новини > МУЗИКАЛЕН ТАНЦУВАЩ ФОНТАН БЕЗ АНАЛОГ НА БАЛКАНИТЕ

МУЗИКАЛЕН ТАНЦУВАЩ ФОНТАН БЕЗ АНАЛОГ НА БАЛКАНИТЕ

 

Изключително сме горди и благодарни, че именно ние от АКВАТЕК имахме честта да изградим първия на Балканите Музикален танцуващ фонтан. Водната атракция, която е без аналог в България, ще радва жителите и гостите на историческия град Панагюрище.

Новата придобивка на града е разположена край „Арена Асарел" и удивява зрителите със своя мащаб, красота и синхрон на музика, светлина и движение на водните струи.

 

МУЗИКАЛЕН ТАНЦУВАЩ ФОНТАН ПАНАГЮРИЩЕ   МУЗИКАЛЕН ТАНЦУВАЩ ФОНТАН ПАНАГЮРИЩЕ    МУЗИКАЛЕН ТАНЦУВАЩ ФОНТАН ПАНАГЮРИЩЕ

                                                   Прожекция на шоу на водна стена - музикален танцуващ фонтан - гр. Панагюрище

 

Водните стълбове, които се изстрелват за стотни от секундата от водните оръдия на фонтана, достигат височина от 30 метра. На воден екран с размери 30 х 15 метра с помощта на мощен видеопрожектор се прожектират ефекти, специално разработени по видеомапинг технологията. С видеоимпресия на водната стена се излъчва песента „Вода” на Елица и Стунджи. В музикалната програма на фонтана, наречена „Водна палитра", към момента са включени класическите произведения „Ръченица” от сюитата „Тракийски танци” на Петко Стайнов, „Валсът на цветята” от балета „Лешникотрошачката” на Чайковски, „Триш-траш полка” на Йохан Щраус, емблематичната ария „Nessun Dorma” от операта „Турандот” на Пучини и „Фотруна” от ораторията „Кармина Бурана” на Карл Орф. Наши консултанти при подбора на музиката бяха композиторът Георги Андреев и панагюрските музиканти Пепа Филина и Веселина Зумпалова-Ралчева.