1
1
www.aquatec-bg.com > Блог > Нашите обекти > Музикален танцуващ фонтан Панагюрище

Музикален танцуващ фонтан Панагюрище

Единственият по рода си на Балканите фонтан е разположен край „Арена Асарел" в Панагюрище. Музикалният танцуващ фонтан е изграден по най-новата технология в света, по която работят „танцуващите” фонтани в Bellagio, Лас Вегас, и „пеещите” в Дубай и Барселона.

 

АКВАТЕК  извърши цялостното проектиране, изграждане, доставка и монтаж на технологичното оборудване. Наши консултанти при музикалния подбор на програмата са композиторът Георги Андреев и панагюрските музиканти Пепа Филина и Веселина Зумпалова-Ралчева.

 

Уникалната водна атракция е оборудвана с водни оръдия, които за стотни от секундата изстрелват воден стълб на височина 30 метра. Фонтанът разполага със 145 дюзи и 22 помпи с обща мощност 110 kW. Съоръжението има и воден екран с размери 30 х 15 метра, върху който посредством мощен видеопроектор се прожектират ефекти, разработени по технологията видеомапинг. Общата мощност на 171 LED прожектора е 6000W. С помощта на най-иновативния в света софтуер, „Акватек" ЕООД направи цялостната синхронизация на визуализациите на водната стена, движението на водните струи, светлината и музикалната програма. Фонтанът е разработен с автоматично управление на всички ефекти.