1
1
www.aquatec-bg.com > За нас > Поддръжка

Професионална поддръжка на басейн

 

 

поддръжка басейн цена

 

От Акватек предлагаме следните услуги свързани с поддръжката на Вашия басейн:

 

Ще ви запознаем с дейностите, които се извършват, за да бъде поддържан един басейн в безупречно състояние.

Преди да се напълни басейна напролет, е необходимо да бъде почистен добре.Най-често това се прави механично, но има и професионални роботи за почистване на басейн, с чиято помощ процесът е значително по-лесен. След това се прави пълен оглед на облицовката и стълбите, за да се убедим, че не са повредени и няма да застрашат ползвателите на басейна от евентуални наранявания. Прави се проверка дали филтрационната помпа работи в нормален режим и налягането във филтъра е в допустимите граници. Електрическото табло трябва да бъде в абсолютна изправност. При наличието на подводно осветление е необходимо да бъдат прегледани всички подводни прожектори за евентуален теч.

При пълненето на басейна, в началото водата е леко зеленикава до кафява, ако има наличие на метали. За да се реагира адекватно, следва да се направи прецизен анализ на химичния състав и да се приложат съответните мерки.

Показатели на водата, които се следят като част от поддръжката на басейна

За да бъде поддържан един басейн в безупречно състояние

поддръжка басейн цена

В началото на всеки сезон може да се наложи добавянето на "стабилизатор на хлора". Той предпазва хлора от бързо разграждане под действие на слънчевите ултравиолетови лъчи.

 

 

Всички задачи по поддръжката отнемат време и ресурси. Това е и причината професионални фирми като Акватек да предлагат да абонаментна поддръжка на басейни на достъпни цени. При ангажиране на професионалисти, басейнът се поддържа технически изправен и с прозрачна, чиста и правилно обработвана вода. По този начин се предотвратява загуба на време и средства от страна на притежателите на басейни, които биха се получили при неправилна експлоатация. Това е доста известна практика при големите хотелски комплекси, при които е важно водата в басейна да е с безупречно качество.