1
1
www.aquatec-bg.com > Блог > Басейни > Основно оборудване > Покривала за басейни

Покривала за басейни - Предимства и видове покривала

За да се поддържа басейна в отлично състояние, е необходима качествена филтрираща система и правилна химическа обработка. Освен това е препоръчително водата да се предпазва от външни замърсители като листа, прах, дребни частици, насекоми и други. За такава защита се използват покривалата. Те се делят на няколко типа според конструкцията си и сезонността на използване.

pokrivalo za basein

Какво представляват покривала за басейн и защо са нужни?

Видове покривала за басейн според сезона

pokrivalo za baseinЛетните покривала са от лека материя /двуслоен полиетилен/ с оформени между двата слоя въздушни мехурчета. Тези покривала са много леки, благодарение на което плават върху водната повърхност. По този начин се осъществява идеална преграда между атмосферата и водата в басейна. Запазват температурата, чистотата и не позволяват изпарение на дезинфекционните препарати (хлор, бром, активен кислород). Летните покривала трябва да се поставят с въздушните клетки надолу. Тяхната цел е да уловят топлината от слънчевите лъчи и да я предадат на водата. Нещо повече, покривалата създават парников ефект, чрез който температурата се повишава допълнително. Това спестява разходи за електроенергия и спомага за до 40% по-малко количество нужни препарати за поддръжка.

Зимното покривало WINTERе изработено от здрава, армирана с фибростъкло РVС материя. Устойчиво е на UV лъчи. Поставя се в края на летния сезон. Прикрепва се посредством еластични обтегачи и застопоряващи анкъри. Препоръчва се да се ползват поплавъци за образуване наклон на покривалото, който да позволи събралата се от валежите вода да се оттича. B противен случай е възможно пoĸpивaлoтo да се повреди. Зимните покривала са добре обтегнати и правят пространството около басейна безопасно тъй като тяхната плътност позволява върху тях спокойно да се разхожда човек.

Популярни опции за покривала и техните предимства

pokrivalo za basein