1
1
www.aquatec-bg.com > Блог > СПА > Контрастни процедури > Приключенски душове

Приключенски душове

Приключенският душ основно се използва за премахване на стреса и умората. Той е идеалният вариант за контрастна процедура след горещите терапии в спа центровете.

Комбинацията от силните водни струи от всички посоки, приятната музика и аромати има силен релаксиращ ефект. Всички те се контролират от електронен модул, който се грижи да се постигне максимално реалистично емоционално въздействие върху човека. Пример за контролираните от електронния модул елементи са различните водни струи – от хладна мъгла до тропически дъжд с едри капки.

 

Приключенски душовеПриключенски душовеПриключенски душове

 

Когато ефектът на различния тип водни дюзи бъде комбиниран с различни топлинни режими, се постига по-добро въздействие – както емоционално, така и релаксиращо и освежаващо тялото. Съответстващото осветление, съчетаващо студени цветове (бял, син) с пускането на студена вода, преминаващо през неутрални (зелено) или директно светващо в топъл цвят (червен, жълт) заедно със затоплянето на водата, усилва въздействието на душа.

За максималния физически и емоционален ефект допринасят ароматите, впръсквани в подходящите моменти. Атмосферата се допълва с различни звукови ефекти – като например шум от дъжд, морски вълни, водопад или птичи гласове, или приятна музика.

 

Препоръчително е използването на приключенските душове и като контрастна процедура в обществените спа центрове. Автоматичното управление и лимитираното време на процедурите улесняват масовото ползване и предотвратяват разхищението на вода.