www.aquatec-bg.com > Блог > Басейни > Проектиране и изграждане

Проектиране и изграждане

Конструкция на басейна - част 3
Категория Проектиране и изграждане на 15 Януари, 2017

Конструкция на басейна - част 3

Ще ви представим няколко по-разпространени видове сглобяеми конструкции, които се използват при изграждането на басейни. Едни от най разпространените сглобяеми басейни са басейните от листи поцинкована ламарина с полимерно покритие.
Конструкция на басейна - част 2
Категория Проектиране и изграждане на 16 Ноември, 2016

Конструкция на басейна - част 2

В тази статия ще Ви представим други видове конструкции, които се използват при изграждането на басейни.Едни от най-често срещаните басейни за домашни нужди в Европа са полиестерните басейни. Изработването на конструкцията става като се излива в калъпи с помощта на специални полиестерни смоли и стъклени нишки.

Околобасейново пространство - настилка за полагане около басейна
Категория Проектиране и изграждане на 30 Май, 2016

Околобасейново пространство - настилка за полагане около басейна

Оформянето на пространството около басейна е много важно както за цялостната визия на съоръжението, така и за функционалността и удобството при ползване. Обикновено тук акцентът пада върху настилката, с която се покриват плажовете около басейните. Разнообразието е огромно, а крайното решение зависи от желанията на клиента, вижданията на архитекта и много други фактори.

Подводно осветление за басейните
Категория Проектиране и изграждане на 19 Май, 2016

Подводно осветление за басейните

Подводното осветление в басейните не е задължителен елемент, но е хубаво да го има, защото прави визията на басейна през тъмната част на денонощието много атрактивна. Подводното осветление за басейни може да бъде халогенно и LED.
Конструкция на басейна - част 1
Категория Проектиране и изграждане на 02 Февруари, 2015

Конструкция на басейна - част 1

Конструкцията на басейна трябва да съответства на изискванията за форма и размери, дадени от архитекта. Технологията на полагане на различните видове облицовки също предполага определен вид конструкция.