Роботи за басейни мнения на специалистите

10 ТОП Роботи За Басейни: Мнения На Специалистите

Редовната поддръжка и почистване на басейна могат да бъдат трудни и времеемки задачи, особено ако се извършват ръчно.

С напредването на технологичните иновации, обаче, вече можем да се възползваме от помощта на роботите за басейни, които революционизират начина, по който поддържаме нашите плувни басейни. Тези автоматизирани устройства не само намаляват времето и усилията, необходими за поддръжка на басейна, но и гарантират по-ефективно и качествено почистване на водата.

В тази статия ще разгледаме 10-те най-добри роботи за басейни по мнения на специалисти от индустрията. Чрез анализ на техните характеристики, предимства и недостатъци, ще ви помогнем да направите информиран избор при избора на подходящия робот за вашия басейн.

Ето кои са водещите роботи за почистване на басейни, които в момента се предлагат на пазара:

1. ZODIAC TORNAX RT3200

Bliss - Passion Spa

Вижте робота за басейн ZODIAC TORNAX RT3200

ZODIAC TORNAX RT3200 е автоматичен почистващ робот, предназначен за басейни с дължина до 9 метра, независимо от формата им. Той се отличава с ниската си цена и лекотата на работа.

Плюсове:

 • Ефективно почистване на стените и пода на басейна: Роботът покрива цялата повърхност на басейна, включително стените и пода, благодарение на интелигентната система за движение и функцията на четката.
 • Лек и лесен за работа: С тегло само 5,5 кг, ZODIAC TORNAX RT3200 е много лек и удобен за управление, което го прави подходящ за всеки потребител.
 • Лесен за почистване филтър: Филтърът е достъпен от горната част на робота, което улеснява процеса на почистване и поддържа хигиената на робота.

Минуси:

Липса на Wi-Fi връзка: Въпреки че е много функционален, ZODIAC TORNAX RT3200 няма Wi-Fi връзка, което може да ограничи някои от опциите за управление и мониторинг от разстояние.

Мнение за робота за басейн от специалист:

Несъмнено ZODIAC TORNAX RT3200 има висока ефективност при почистване на басейни, защото успява да покрие всички важни зони, които биха се нуждаели от редовна поддръжка. Роботът е лесен и лек за употреба, и няма някакви сложни инструкции за употреба. Този робот за басейн, според нас, е идеален за редовна поддръжка на басейна, особено след дълги периоди на неизползване на басейна или след събития като празници или партита.

2. ZODIAC VORTEX OV5200

Bliss - Passion Spa

Вижте робота за басейн ZODIAC VORTEX OV5200

ZODIAC VORTEX OV5200 е автоматичен почистващ робот, предназначен за басейни с дължина до 12 метра.

Плюсове:

 • Патентовано циклонно засмукване: Системата на циклонно засмукване осигурява мощна и постоянна филтрация през целия процес на почистване, като предотвратява запушването на филтъра и гарантира ефективно почистване на басейна.
 • За всякакви терени: Задвижването на 4 колела позволява на робота да се движи гъвкаво и да преодолява препятствията в басейна с лекота, а също така се адаптира перфектно към всички видове повърхности и наклони.
 • Голям капацитет на засмукване: С обширния си всмукателен вход и филтъра с капацитет от 5 литра, роботът може да засмуче и съхранява всички видове отпадъци, включително големи отпадъци, за максимален комфорт на ползващите го.

Минуси:

Липса на Wi-Fi връзка: Въпреки че е мощен и функционален, ZODIAC VORTEX OV5200 не разполага с Wi-Fi връзка, която може да ограничи някои от опциите за управление и мониторинг на разстояние.

Мнение за робота за басейн от специалист:

ZODIAC VORTEX OV5200 предлага изключително ефективно почистване на басейни с различни размери и форми. Неговата система на циклонно засмукване и адаптивно движение го правят идеален за собственици на басейни, които търсят надеждност и качество в автоматизираното почистване.

3. E-VAC PRO

Bliss - Passion Spa

Вижте робота за басейн E-VAC PRO

E-VAC PRO е автоматичен робот за почистване на басейни, подходящ за средно големи басейни с размери до 12 х 6 метра. Този робот е снабден със смарт технология, която му позволява ефективно да почиства всякакъв вид облицовка, включително винил, фибростъкло, камък и плочки.

Плюсове:

 • Лесно отстраняване и почистване на филтрите: Филтрите могат лесно да бъдат извадени и изплакнати с градински маркуч, което улеснява поддръжката на робота.
  Микропроцесорно управление: Осигурява оптимално обхождане на басейна и ефективно почистване.
 • Енергийно ефективен и лесен за използване: Този модел е енергийно ефективен и не изисква маркучи, връзки или допълнителни помпи, което го прави удобен за използване.

Минуси:

Липса на Wi-Fi връзка: E-VAC PRO не разполага с Wi-Fi връзка, което може да ограничи опциите за управление и мониторинг на разстояние.

Мнение за робота за басейн от специалист:

E-VAC PRO е надежден и ефективен робот за почистване на басейни. Смарт технологията осигурява ефективно почистване, а лесната му поддръжка го прави изключително атрактивен за използване. Препоръчваме този робот особено за собственици на средно големи басейни, които търсят надеждно и ефективно решение за поддръжка на водната си площ.

4. ZODIAC ALPHA RA6370iQ

Bliss - Passion Spa

Вижте робота за басейн ZODIAC ALPHA RA6370iQ

ZODIAC ALPHA RA6370iQ е автоматичен почистващ робот за басейни, който разполага с пълен дистанционен контрол. Подходящ е за басейни с дължина до 12 метра и може да почиства всяка повърхност на басейна, включително пода, стените и водната линия.

Плюсове:

 • Wi-Fi връзка и мобилно приложение: ZODIAC ALPHA RA6370iQ разполага с Wi-Fi връзка и мобилно приложение, което позволява дистанционно управление и мониторинг на робота през смартфон.
 • Интелигентна технология ALPHA iQ™: Роботът идентифицира конфигурацията на басейна, за да оптимизира времето за почистване, гарантирайки ефективност и ефикасност.
 • Мощна циклонна аспирация и филтрация: С патентованата циклонна аспирация и филтрация на финни частици до 60 микрона, ALPHA iQ™ осигурява оптимално почистване на всички видове отпадъци.

Минуси:

 • Висока цена: Цената на ZODIAC ALPHA RA6370iQ може да бъде висока в сравнение с други роботи за почистване на басейни, което може да бъде ограничително за някои потребители.
 • Размер и тегло: С размери 43 х 48 х 27 см и тегло 10 кг, този робот може да бъде по-труден за манипулиране и съхранение в сравнение с по-леките модели.

Мнение за робота за басейн от специалист:

Ние оценяваме високо ZODIAC ALPHA RA6370iQ заради неговите интелигентни функции и висока производителност. Wi-Fi връзката и мобилното приложение са особено полезни за тези, които ценят дистанционното управление и мониторинга на работата на робота. Мощната циклонна аспирация и висококачествената филтрация са ключови предимства на този модел.

5. ZODIAC ALPHA RA6900iQ

Bliss - Passion Spa

Вижте робота за басейн ZODIAC ALPHA RA6900iQ

ZODIAC ALPHA RA6900iQ е автоматичен робот за почистване на басейни с пълен дистанционен контрол, подходящ за басейни с дължина до 20 метра. Роботът е оборудван със Sensor Nav System™, който му позволява да запаметява формата и наклоните на басейна за оптимизирано почистване.

Плюсове:

 • Сензор за налягане: ALPHA RA6900iQ разполага със сензор за налягане, който подобрява ефективността на робота при катерене по стените на басейна и почистване на водната линия.
 • Мобилно приложение IAquaLink: Роботът може да се управлява чрез мобилното приложение IAquaLink за iOS и Android, което предоставя достъп до различни функции като стартиране и мониторинг на почистващия цикъл, програмиране, дистанционно управление и други.
 • Двустепенна филтрация: Със своята двустепенна филтрация (150µ/60µ), ALPHA RA6900iQ осигурява ефективно събиране на всички видове отпадъци, включително финни частици.

Минуси:

 • Висока цена: Цената на ALPHA RA6900iQ може да бъде висока, което може да бъде ограничително за някои потребители.
 • Размер и тегло: С размери 43 х 48 х 27 см и тегло 10 кг, този робот може да бъде по-труден за манипулиране и съхранение в сравнение с по-леките модели.

Мнение за робота за басейн от специалист:

ZODIAC ALPHA RA6900iQ е висококачествен и ефективен робот за почистване на басейни. Интелигентната му технология, включително Sensor Nav System™ и мобилното приложение IAquaLink, са ключови предимства пред други модели на пазара. Двустепенната филтрация на робота осигурява отлични резултати при почистването на басейни.

6. ZODIAC VORTRAX TRX7500iQ

Bliss - Passion Spa

Вижте робота за басейн ZODIAC VORTRAX TRX7500iQ

ZODIAC VORTRAX TRX7500iQ е професионален робот за почистване на обществени басейни, предназначен за интензивна употреба в малки и средни обществени басейни с дължина до 20 м. Той е издръжлив, интелигентен и изключително ефективен в почистването на всички зони на басейна.

Плюсове:

 • Проектиран със SensorNavSytem™: Роботът разполага с интелигентна система за навигация, която осигурява персонализирано и ефективно почистване, като същевременно предотвратява заплитане на кабела.
 • Издръжлив материал и специална система за сцепление: Тези характеристики го правят подходящ за интензивна употреба в обществени басейни, като хотели, къмпинги и спортни центрове.
 • Мощно и дълготрайно засмукване: Роботът е оборудван със система за засмукване, която осигурява ефективно почистване на всички видове отпадъци в басейна.
 • Отлично съотношение цена-качество: Машината е високопроизводителна и подходяща за натоварена експлоатация, като същевременно е по-бюджетна от аналогични роботи за басейни.

Минуси:

Тежък и голям размер: С тегло 11 кг и размери 47 х 51 х 29 см, роботът може да бъде по-труден за манипулиране и съхранение в сравнение с по-леките и компактни модели.

Мнение за робота за басейн от специалист:

ZODIAC VORTRAX TRX7500iQ определено е робот за басейн, който си заслужава инвестицията, особено за средни и големии обекти. Той е висококачествен и надежден. Издръжливостта, интелигентната навигационна система и мощното засмукване са особено ценени характеристики, които правят този модел подходящ за интензивна употреба в различни среди.

7. TIGER SHARK 2

Bliss - Passion Spa

Вижте робота за басейн TIGER SHARK 2

TIGER SHARK 2 е автоматичен робот за почистване на басейни, предназначен за домашни и средно големи обществени басейни. Роботът е специализиран в почистването на дъното и стените на басейна, като използва електронно управление за оптимално почистване.

Плюсове:

 • Изчислява размера на басейна и оптимизира последователността на почистване чрез вграден изкуствен интелект.
 • Ефективно почиства различните повърхности на басейна – дъното, стените, наклоните и стъпалата.
 • Разполага с мощна помпа и двигател с ниска консумация на енергия, което гарантира оптимално почистване и енергийна ефективност.

Минуси:

Липса на Wi-Fi: В сравнение с някои модели, които разполагат с Wi-Fi, TIGER SHARK 2 не разполага с тази функционалност, която може да предостави по-добро управление и контрол над устройството.

Мнение за робота за басейн от специалист:

TIGER SHARK 2 е мощен и надежден робот за почистване на басейни, който се отличава с интелигентна технология за оптимизирано почистване. Оптималното сканиране на басейна и ефективното почистване на различни повърхности го правят подходящ избор за домашни и обществени басейни. Въпреки някои от недостатъците си, като липсата на Wi-Fi, роботът все пак предлага високо качество на почистване и надеждност.

8. ZODIAC VORTRAX TRX7700iQ

Bliss - Passion Spa

Вижте робота за басейн ZODIAC VORTRAX TRX7700iQ

ZODIAC VORTRAX TRX7700iQ е професионален робот за почистване на басейни, подходящ за обществени басейни с дължина до 25 м. Роботът е снабден със сензори за откриване на препятствия и използва ултразвукови сензори за навигация, осигурявайки цялостно и ефективно почистване на басейните.

Плюсове:

 • Ултразвукови сензори за откриване на препятствия и навигация, което гарантира безпроблемно маневриране и почистване на басейна.
 • SensorNavSytemTM осигурява интелигентно и персонализирано почистване с функция против заплитане на кабела.
 • Предназначен за професионална употреба в обществени плувни басейни на хотели, къмпинги и спортни центрове, като е подходящ за различни форми и повърхности на басейна.
 • Отлично съотношение цена-качество предполага употребата на този робот за басейни в професионални среди. Високата производителност е гаранция за инвестицията в машината.

Минуси:

Голямо и тежко устройство: С тегло 13 кг, роботът може да бъде труден за манипулиране и съхранение.

Мнение за робота за басейн от специалист:

ZODIAC VORTRAX TRX7700iQ се счита за премиум клас робот за почистване на басейн. Той е мощен и надежден, и е идеалният избор за почистване на обществени басейни. Неговите ултразвукови сензори и SensorNavSytemTM го правят високоефективен при навигацията и почистването. Въпреки някои от недостатъците си, като големия размер и високата цена, роботът все пак предоставя високо качество на почистване и е подходящ избор за истински интензивна употреба в обществени басейни.

9. ZODIAC ARCO

Bliss - Passion Spa

Вижте робота за басейн ZODIAC ARCO

ZODIAC ARCO е професионален робот за почистване на обществени басейни с подсилена конструкция и пълен дистанционен контрол. Той е специално проектиран за интензивна употреба в средни и големи басейни с обществено предназначение до 30 м.

Плюсове:

 • Инфрачервен сензор за засичане на стени и препятствия, осигуряващ безопасност и ефективност при навигацията.
 • Интелигентна навигационна система с жироскоп и компас за оптимално почистване на басейна.
 • Издръжлива система за сцепление с релси за интензивна употреба и свръхмощно засмукване.

Минуси:

Няма.

Мнение за робота за басейн от специалист:

ZODIAC ARCO е висококачествен професионален робот за почистване на обществени басейни, който е снабден със завидна функционалност и интелигентни системи за навигация. Въпреки по-високата си цена, според нас този робот е идеален избор за средни и големи плувни басейни, където се изисква надеждно и ефективно почистване на целия терен.

10. ZODIAC ARCOMAX

Bliss - Passion Spa

Вижте робота за басейн ZODIAC ARCOMAX

ZODIAC ARCOMAX е професионален робот за почистване на обществени басейни със засилена конструкция и дистанционно управление. Специално проектиран за интензивна употреба в големи обществени басейни с твърди стени и дължина до 50 м.

Плюсове:

 • Инфрачервен сензор за засичане на стени и препятствия, осигуряващ по-сигурна навигация.
 • Интелигентна навигационна система с жироскоп и компас за оптимално почистване на басейна.
 • Издръжлива конструкция и силно засмукване, което гарантира ефективно почистване дори в големи басейни.

Минуси:

Няма.

Мнение за робота за басейн от специалист:

ZODIAC ARCOMAX е висококачествен робот за почистване на големи обществени басейни, предоставящ напреднали функции и издръжливост. Този робот е отличен избор за средни и големи плувни басейни, където е необходимо истински надеждно и ефективно почистване. Висококачествената изработка и гаранцията от 24 месеца са показателни, че инвестицията в устройството си заслужава за средни и големи обекти.

Как да изберем робот за басейн за своите нужди?

Изборът на най-подходящия робот за басейн може да бъде предизвикателство, тъй като на пазара има разнообразие от модели с различни характеристики. Ето няколко насоки, които да вземете предвид при избора:

 • Размер на басейна – започнете с определяне на размера на вашия басейн, тъй като някои роботи са подходящи за по-малки, докато други за по-големи басейни.
 • Индивидуални нужди за почистване – тук е важно да се съобразите с вашите нужди за роботизирана машина за почистване на басейна. Ако сте собственик на малък басейн, не е нужно да инвестирате в професионален робот за басейн, докато ако имате нужда от машина, която да поддържа обществен басейн, то тогава е добра идея да се насочите към по-производителните и скъпи роботи, защото те единствени ще ви свършат работа.
 • Видове почистване – вземете предвид какви зони от басейна искате да се почистват – само дъното, стените, водната линия или комбинация от тях.
 • Филтрационна система – изберете робот за басейн със съответната филтрационна система, която отговаря на вашите нужди – от филтри за големи частици до по-фини филтри за по-добро качество на водата.
 • Навигационни функции – предпочитанията за навигационни функции могат да варират – някои роботи използват случайна навигация, докато други имат интелигентни системи за картографиране и оптимизиране на маршрута.
 • Цена и гаранция – въпреки че цената е важен фактор, не забравяйте да сравнявате и гаранциите, предоставяни от различните производители.
 • Мнения за роботите за басейни – трудно е да се намерят потребителски мнения за различните продукти на пазара, но винаги можете да разчитате на консултантите в магазина, които биха ви дали най-обективен и експертен съвет при избора на робота за басейн.

В статията ни разгледахме различни модели професионални роботи за почистване на басейни от водещите марки в индустрията като Zodiac и Hayward.

Независимо от избора, инвестицията в професионален робот за басейн може да осигури по-лесно и ефективно почистване, като същевременно се осигурява чиста и здравословна среда за плуване за всички ползватели на басейна.

Не се колебайте да се свържите с нашите специалисти ако имате въпроси за някои от моделите представени тук. Ние ще можем да ви дадем оптимален съвет относно най-подходящия продукт за вашите нужди и бюджет.