1
1
www.aquatec-bg.com > Блог > СПА > СПА терапии

СПА терапии

Технологии Haslauer
Категория СПА терапии на 06 Април, 2015

Технологии Haslauer

АКВАТЕК е официален представител и партньор в изграждането на СПА центрове на една от най-известните фирми, предлагащи оборудване и концепции за тази цел. Това е фирма HASLAUER - Германия. 
Солни стаи
Категория СПА терапии на 01 Април, 2015

Солни стаи

Халотерапията, известна още като лечение със сол (гр. „халото“ - сол) е холистичен, нелекарствен метод за профилактика и естествено лечение, който използва чиста и необработена каменна /хималайска/ или морска сол в аерозолна форма.
Бирена терапия
Категория СПА терапии на 13 Март, 2015

Бирена терапия

Най-ранни сведения за производството на бира датират още от 6 хил. пр. Хр. в писмената история на древен Египет и Месопотамия. Добре позната на славяните, предадена и на гърците, а римляните я наричат „серевисия“ – от богинята на земеделието Серес и латинската дума за сила „вис“. Още тогава е забелязана и оценена способността на бирата да подмладява и разкрасява кожата.
Винотерапия
Категория СПА терапии на 11 Март, 2015

Винотерапия

Виното се счита за свещена напитка в много религии. От хиляди години е било ползвано като лекарствено средство. Хипократ го е препоръчвал с лечебна цел, а траките са го издигнали почти в култ. В средновековието виното е било използвано като съставна част на много лекарства. Жените в Древен Рим глезели кожата си с вани с прясно червено вино.
Вана на Клеопатра
Категория СПА терапии на 10 Март, 2015

Вана на Клеопатра

Една от най-известните рецепти за красота, за която почти няма някой, който да не е чувал – това е ваната с мляко и мед на Клеопатра. Легендата разказва, че прочутата египетска владетелка Клеопатра е поддържала красотата си чрез ежедневни бани с магарешко мляко и мед.
Расул (калолечение)
Категория СПА терапии на 09 Март, 2015

Расул (калолечение)

Калолечението /Пелоидотерапия – от гр. Пелос – кал, тиня/ е ефективен метод на лечение, познат и използван от дълбока древност до наши дни. Лечебните свойства на калта са били известни на древните египтяни, римляни, гърци, индийци.