1
1
www.aquatec-bg.com > Блог > СПА > Масаж > Системи за сух воден масаж

Системи за сух воден масаж

В днешно време хората се сблъскват с все по-нарастващи изисквания и натоварване, все повече време прекарват на работното си място. Често това означава часове, прекарани в еднообразна поза, за много от нас – в седнало положение. Разбира се, знаем, че стресът от трескавото темпо на всекидневния живот трябва да се уравновесява – както физически, така и психически. Знаем, че това може да се постигне чрез подходяща физическа активност и релаксиращи процедури. Но какво можем да направим, когато времето все не достига?

 

Проблемът всъщност не е нов, и производителите на уелнес и фитнес оборудване работят над решението му вече над две десетилетия. Едно от най-модерните предложения на пазара в момента са системите за сух воден масаж. Те съчетават незаменимото релаксиращо действие на водата с удобство за ползване: без да се събличате и без да се мокрите, Вие получавате истински масаж от силни и насочени водни струи, танцуващи по цялото тяло.

Принципът на работа на тези устройства е прост, но ефективен: струи вода контактуват с тялото през еластична преграда от естествен каучук. Посоката, силата и температурата на водата могат да се регулират, което гарантира комфортно ползване според иднивидуалните предпочитания.

От контролния панел може да се избере продължителността и вида на масажа: за цяло тяло или поотделно на гръб, рамене, лумбална област (кръст), крака; точков или секционен масаж на свободно избрана област от тялото. Новото поколение водни масажни легла разполага с разширен спектър от видове масаж, предварително съставени масажни програми, разработени от експерти, и възможност за задаване на ръст на клиента и скорост на масажа.

Водното легло позволява на тялото да се отпусне максимално, а масажните струи упражняват равномерен натиск върху цялата третирана площ. По този начин се стимулира нервната система, подобрява се кръвообращението, отпускат се напрегнатите мускули и се облекчават болките в гърба и ставите. След такъв масаж човек се чувства освежен и зареден с енергия; подобрява се работоспособността и се засилва имунитета.

 

Системите за сух воден масаж не изискват каквато и да е сериозна предварителна подготовка. Могат да се ползват със всякакво облекло – спортно, за свободното време, дори с официален костюм; не е необходимо да се взема душ нито преди, нито след процедурата. Това, както и компактността и интуитивното управление, прави тези уреди подходящи не само за хотели и СПА центрове, но и за офиси, фитнес зали, частни домове.