1
1
www.aquatec-bg.com > Уелнес и СПА > Термотерапия

Изграждане на сауна и парна баня

 

 

ТЕРМОТЕРАПИЯ – ОТЛИЧНА КОМБИНАЦИЯ МЕЖДУ ЛЕЧЕНИЕ И РЕЛАКС

 

finlandska sauna - termoterapiaМодулни и монолитни парни бани, финландски сауни, лакониуми, тепидариуми – това са само част от видовете обекти за термотерапия, които АКВАТЕК е изградила през годините.

Нашата фирма предлага комплексни решения за собственици на хотели и ваканционни комплекси – изграждане на СПА центрове със сауна, масажен кът и помещения за контрастни процедури, сетивни терапии, хидротерапии и други.

Ако искате да имате модерна финландска или инфрачервена сауна във Вашия дом, специалистите на АКВАТЕК могат да се заемат с проектирането, доставката на материали и изграждането ѝ.

Нещо повече, от нашия онлайн магазин Poolshop.bg можете лесно и бързо да закупите аксесоари, оборудване и всякакви различни придобивки за сауна.

Нашите награди в сферата на СПА изграждането и иновациите са доказателство, че АКВАТЕК е синоним на отлични резултати! Можете да разгледате някои от нашите СПА и уелнес обекти в галерията.

 

Изграждане на сауна за дома - цени, видове

 

В днешно време, сауната се превръща във все по-предпочитано средство за релакс и укрепване на здравето чрез подобряване работата на кръвоносната система, детоксикация и отпускане на мускулатурата. Ето защо, през последните години все повече клиенти се обръщат към нас за изграждане на сауна за дома. Цената на сауна, която е подходяща за едно семейство започва от около четири хиляди лева с включено оборудване. Готовите финландски сауни са идеален вариант за хора, които имат сравнително малко помещение и искат да имат сауна на цена, която да не затрудни бюджета им. За заклетите любители на термотерапията, Акватек може да предложи и изграждане на домашна сауна по проект. Тя може да бъде както финландска, така и инфрачервена сауна. В тяхното изграждане има само две ограничения - размерите на помещението, в което да бъдат поместени и бюджета на клиента. При изготвянето на проекта за Вашата сауна, ние ще Ви предложим и подходящо за кубатурата оборудване както и аксесоари, чрез които да си доставите максимален уют и комфорт.

 

Парна баня за дома или СПА центъра

 

Парните бани имат сходен ефект като сауните - тонизират и детоксикират, помагат на мускулите да отпочинат и са особено препоръчителни след спорт. Това ги прави и идеален избор за любителите на уелнес процедурите. Разликата между парната баня и сауната е, че най-вече във влажността - при парната баня се постига почти 100% относителна влажност докато при сауната обикновено въздухът е сух има между 10% и 30% влажност. За сметка на това, температурата в парната баня е значително по-ниска - около 50 градуса (в сауните може да достигне и над 100 градуса). Това е и причината парната баня да е предпочитан избор за хора със сърдечно-съдови проблеми.

Парните бани се делят на два основни вида - монолитни и модулни. Първите се срещат по-често в СПА центровете, а вторите са най-честият избор за клиентите, които са решили да изградят такава у дома. Главната причина е, че модулните са по-бюджетните парни бани на цени от няколко хиляди лева. Въпреки по-високата си цена, монолитните дават възможност за изграждане на всякакви форми и цветове в помещението. В съчетание с отпускащия ефект на парите, цветовата обстановка прави монолитните парни бани едно чудесно преживяване за любителите на комфорта от термотерапията.

 

Без значение дали мечтаете да имате финландска сауна или модерна парна баня, АКВАТЕК е Вашият доверен партньор в проектирането и изграждането!

 

Потърсете ни на още днес!