1
1
www.aquatec-bg.com > Уелнес и СПА

Уелнес и СПА изграждане

 

АКВАТЕК – КЪДЕТО ИНОВАЦИИТЕ СА ЕЖЕДНЕВИЕ!
 

Уелнес и СПА процедурите набират все по-голяма популярност в страната. Това е и основната причина АКВАТЕК да се насочва все повече към този широк пазар. За последните години, нашите специалист спомогнаха за изграждането на десетки СПА и уелнес центрове. Нещо повече, АКВАТЕК е един от лидерите на пазара в сферата на оборудване и аксесоари за СПА, сауна, хидротерапии и други процедури.

 

Някои от най-известните проекти, в които АКВАТЕК взема участие са:

 

През годините, фирма АКВАТЕК е изградила партньорства със световно известни фирми в бранша и се гордее да бъде техен дистрибутор за България. Това е гаранция за високото качество на СПА и уелнес оборудването, което фирмата предлага. Нещо повече – АКВАТЕК е носител на няколко награди от престижни конкурси в индустрията:

 

Етапи в изграждането на спа и уелнес център

 

Строителството на един СПА център има няколко основни стадия, първият от които е изграждането на концепция. Това е по-скоро изкуство отколкото техническо умение, което изисква познания по история, умение да се съчетават различните елементи, знания в сферата на терапиите и влиянието им върху човешкото тяло и развито естетическо чувство. Концепцията при изготвяне на спа дизайна трябва да се съобрази и с гостите, които се очаква да посещават мястото както и типа на обекта в който ще се помещава СПА центъра. Най-често инвеститорите в България избират изграждане на СПА комплекс, който да наподобява автентичния стил на древните Гърция и Рим. Но според типа на обекта, може да е по-подходящо стилът да е по-близък до индийската култура, ориента и близкия изток или пък скандинавието и Русия.

След като е ясна концепцията и тематиката на СПА комплекса, идва ред на неговия дизайн. По време на дизайна се залагат всякакви технически характеристики - размери на отделните помещения, материали за изграждането им, водоснабдяване, осветление, електроразпределителни табла и връзки. Това е много важна част, защото повечето компоненти от СПА оборудването консумират голямо количество електрическа енергия и неправилно изграждане на системата може да доведе до бъдещи проблеми.

Самото строителство на СПА центъра е следващия етап от изграждането. То започва с изграждане на електрическите и ВиК системи и завършва с финалните детайли и декорации, които спомагат за това комплекса да успокоява и релаксира посетителите. Важно е по време на строителството обектът да се наблюдава от технически ръководител или друг човек, който е добре запознат с проекта. По време на изграждането се поставя и част от СПА оборудването, а именно - компонентите които са вградени. Останалите части като нагреватели в сауните сауни, модули за управление, осветление и други се монтират в последствие.

 

АКВАТЕК е Вашият надежден партньор в изграждането на СПА и уелнес центрове! Поискайте оферта още днес.

Earth and People Hotel & SPA София
Earth and People Hotel & SPA София
Хотел Аполон, Равда
Хотел Аполон, Равда
Хотел & СПА Астера Златни пясъци
Хотел & СПА Астера Златни пясъци
Палма Бутик Хотел
Палма Бутик Хотел
СПА Обзор Бийч Ризорт
СПА Обзор Бийч Ризорт
АКВАТОНИЧЕН БАСЕЙН - "Eforie", Румъния
АКВАТОНИЧЕН БАСЕЙН - "Eforie", Румъния
Академика Сий Палас, Равда
Академика Сий Палас, Равда
СПА Хотел Мидалидаре, с. Могилово
СПА Хотел Мидалидаре, с. Могилово
СПА Хотел Интернационал, Златни пясъци
СПА Хотел Интернационал, Златни пясъци
СОЛНА СТАЯ – ИЗГРАДЕНА ОТ ЧИСТА КАМЕННА СОЛ
СОЛНА СТАЯ – ИЗГРАДЕНА ОТ ЧИСТА КАМЕННА СОЛ