1
1
www.aquatec-bg.com > Уелнес и СПА

Уелнес и СПА изграждане

 

АКВАТЕК – КЪДЕТО ИНОВАЦИИТЕ СА ЕЖЕДНЕВИЕ!
 

Уелнес и СПА процедурите набират все по-голяма популярност в страната. Това е и основната причина АКВАТЕК да се насочва все повече към този широк пазар. За последните години, нашите специалист спомогнаха за изграждането на десетки СПА и уелнес центрове. Нещо повече, АКВАТЕК е един от лидерите на пазара в сферата на оборудване и аксесоари за СПА, сауна, хидротерапии и други процедури.

 

Някои от най-известните проекти, в които АКВАТЕК взема участие са:

 

През годините, фирма АКВАТЕК е изградила партньорства със световно известни фирми в бранша и се гордее да бъде техен дистрибутор за България. Това е гаранция за високото качество на СПА и уелнес оборудването, което фирмата предлага. Нещо повече – АКВАТЕК е носител на няколко награди от престижни конкурси в индустрията:

 

Етапи в изграждането на спа и уелнес център

 

Строителството на един СПА център има няколко основни стадия, първият от които е изграждането на концепция. Това е по-скоро изкуство отколкото техническо умение, което изисква познания по история, умение да се съчетават различните елементи, знания в сферата на терапиите и влиянието им върху човешкото тяло и развито естетическо чувство. Концепцията при изготвяне на спа дизайна трябва да се съобрази и с гостите, които се очаква да посещават мястото както и типа на обекта в който ще се помещава СПА центъра. Най-често инвеститорите в България избират изграждане на СПА комплекс, който да наподобява автентичния стил на древните Гърция и Рим. Но според типа на обекта, може да е по-подходящо стилът да е по-близък до индийската култура, ориента и близкия изток или пък скандинавието и Русия.

След като е ясна концепцията и тематиката на СПА комплекса, идва ред на неговия дизайн. По време на дизайна се залагат всякакви технически характеристики - размери на отделните помещения, материали за изграждането им, водоснабдяване, осветление, електроразпределителни табла и връзки. Това е много важна част, защото повечето компоненти от СПА оборудването консумират голямо количество електрическа енергия и неправилно изграждане на системата може да доведе до бъдещи проблеми.

Самото строителство на СПА центъра е следващия етап от изграждането. То започва с изграждане на електрическите и ВиК системи и завършва с финалните детайли и декорации, които спомагат за това комплекса да успокоява и релаксира посетителите. Важно е по време на строителството обектът да се наблюдава от технически ръководител или друг човек, който е добре запознат с проекта. По време на изграждането се поставя и част от СПА оборудването, а именно - компонентите които са вградени. Останалите части като нагреватели в сауните сауни, модули за управление, осветление и други се монтират в последствие.

 

АКВАТЕК е Вашият надежден партньор в изграждането на СПА и уелнес центрове! Поискайте оферта още днес.

АКВАТОНИЧЕН БАСЕЙН - "Eforie", Румъния
АКВАТОНИЧЕН БАСЕЙН - "Eforie", Румъния
СПА Обзор Бийч Ризорт
СПА Обзор Бийч Ризорт
Академика Сий Палас, Равда
Академика Сий Палас, Равда
Хотел & СПА Астера Златни пясъци
Хотел & СПА Астера Златни пясъци
Earth and People Hotel & SPA София
Earth and People Hotel & SPA София
СПА Хотел Мидалидаре, с. Могилово
СПА Хотел Мидалидаре, с. Могилово
СПА Хотел Каменград, Панагюрище
СПА Хотел Каменград, Панагюрище
СПА център Сан Стефано Плаза - София
СПА център Сан Стефано Плаза - София
Хотел Аполон, Равда
Хотел Аполон, Равда
СПА Хотел Интернационал, Златни пясъци
СПА Хотел Интернационал, Златни пясъци