Как да създадем кътче в двора с джакузи

15 Идеи За Джакузи В Двора

Добре дошли в света на безкрайната релаксация и уют, където дворът ви се превръща в оазис от удоволствие и спокойствие. В тази статия ще ви представим 15 идеи за джакузи в двора, като ще ви въведем във вълнуващия свят на дизайна и функционалността на джакузитата на открито.

От изискани водни елементи до иновативни решения за обзавеждане на вашия двор с джакузи, научете как да преобразите пространството в перфектното място за релаксация.

Идея 1

Джакузи в двора
Портативното външно джакузи, като моделът REFRESH на Passion Spas не само изглежда елегантно в дворове с голяма открита площ, но и предлага отлична функционалност. Тази идея за джакузи в просторен двор е семпла, като предлага няколко добре отделени зони за релакс.

Идея 2

Дизайн на джакузи в двора
Следващата идея за инсталиране на джакузи в двора извежда на по-преден план естествената природна красота. Използват се огромни шистови камъни за оформянето на своеобразни стълби към джакузито, които предпазват мокрите стъпала от подхлъзване. А дървеният навес осигурява приятна рехава сянка, която все пак позволява на слънчевите лъчи да проникнат, без да заслепяват отдъхващите в джакузито. Минималното озеленяване не само намаля нуждата от поддръжка, но и ефективно успокоява с присъствието си.

Идея 3

Идея за джакузи в дворове
Тази идея за дворно джакузи използва джакузи за вграждане, което е облизовано с естествен камък, за да придаде по-натурален финален вид. Стълбите и тук използват материал, който предпазва от подхлъзване. Този начин на имплементиране на джакузито в дворното пространство се превръща във фокусна точка и е подходящ както за по-малки дворове, така и за обширни пространства.

Идея 4

Идеи за дизайн на джакузи в двора
Друг начин за имплементиране на джакузито в двора е като се вгради в декинга, ако имате такъв или планувате изграждане. По този начин джакузито не бие на очи, защото изглежда по-компактно и се слива с околния дизайн. Тази идея за слагане на джакузи в двора спомага да се спести от дворното място, и осигурява бърз и лесен достъп до джакузито.

Идея 5

Визуални идеи за слагане на джакузи в двор
Следващата идея за използване на джакузи в двора може да замени напълно нуждата от басейн, и дори фитнес зона. Типът джакузи, който се използва за целта, е комбинирано джакузи, като VITALITY на Passion Spas, което разполага с класическа джакузи част, и обширно място за плуване снабдено с насрещно течение и други екстри. Джакузито може да бъде вградено в декинг или да се позиционира свободно стоящо.

Идея 6

Как да създадем кътче в двора с джакузи
Комбинирането на кътче за хранене с джакузи в двора е отлична мултифункционална идея, която не само изглежда отлично, но и предоставя множество удобства. Конструкцията е компактна и не отнема много от дворното пространство. Този дизайн е изключително удобен за организиране на събития и сбирки с приятели, защото позволява събирането на повече хора на едно място.

Идея 7

Джакузи идеи за дворно пространство
Ако сте киномани и обичате да релаксирате пред екрана, то тази идея за джакузи в двора е точно за вас. Използва се джакузи, като моделът THEATER+TV на PASSIONSPA, който идва с 42“ LСD eĸpaн. Джакузито може да се използва в двора без проблем, като е най-удачно да се позиционира под тента или навес, за да се предпазят къпещите от силна слънчева светлина.

Идея 8

Джакузи дизайн за двора
Друг прочит на предходната идея за употреба на джакузи на открито, е в комбинация с екран за проектор. Тук разполагаме с по-голяма гъвкавост относно избора на джакузи и екран, както и позиционирането на двата елемента в пространството.

Идея 9

Джакузи идеи двор
Изграждането на лека дървена конструкция около джакузито в двора е още една отлична идея то да се впише в пространството, като предостави допълнителна функционалност в зоната за релакс. Такъв тип леки конструкции не са особено скъпи, и даже могат да бъдат изготвени от вас, в случай, че сте добър дърводелец. Освен това, този дизайн позволява изключителна гъвкавост в идеите, а вашето въображение и разполагаем бюджет са единствените лимити на възможностите.

Идея 10

Бюджетни идеи за джакузи
Като заговорихме за дървени конструкции, които да облицоват джакузито в двора, то тази идея за изграждане на такава, наподобяваща тики бар, е още една отлична визия за хора, които обичат да се събират с приятели. Конструкцията е достатъчно компактна и може да се впише дори и в малки дворове, като осигурява не само отлична функционалност, но и добра защита срещу парещото лятно слънце.

Идея 11

Конструкция за джакузи в двор
Ако идеята ви за джакузи в двора е да изградите няколко различни по функционалност зони за релакс, то този вариант е за вас. Джакузито тук е отделено и заградено с лек параван, който осигурява усамотяване и скрива плуващите от любопитни очи, а навесът отгоре разчупва слънчевите лъчи, за да не дразнят очите. На преден план са изведени удобни водоустойчиви кресла и кръгло бетонно огнище, което внася модерна и уютна нотка на дизайна в двора.

Идея 12

Евтина идея за вграждане на джакузи в двор
Друг начин за визуално отделяне на дакузито в двора от останалите елементи, е чрез изграждане на параван около него. По този начин се секционират отделните тематични кътчета в двора, като се получава и добра защита на плуващите от силни пориви на вятъра. Освен това се осигурява добра усамотеност на плуващите. Тази идея е подходяща за по-големи дворни площи.

Идея 13

Джакузи идеи за инсталиране на двор
Следващата идея за джакузи в двора отново набляга на усамотяването и отделянето на джакузито в собствена зона за релакс. Алуминиевите перголи не само са по-устойчиви и издържат на всякакви метеорологични условия, като защитават не само джакузито, но и плуващите в него, но и изглеждат изключително модерно и стилно. Използват се метални платна, тип щора, които могат да се отварят и спускат, осигурявайки още по-голяма защита на плуващите от лошото време навън. Тази идея за джакузито изисква по-голям бюджет за осъществяване, за разлика от повечето други, които ще намерите в нашата статия.

Идея 14

Джакузи варианти за дворове
Ако желаете да си спестите както разходите, така и главоболията, свързани с изграждането на конструкции около джакузито, то тогава тази минималистична идея за джакузи в двора е за вас. Единственото, от което се нуждаете е дворно пространство, равна, твърда настилка, и по-разчупено изглеждащо джакузи, като моделът джакузи HEART, който предлагаме. Тук на фокус остава единствено елегантният дизайн на джакузито, в комбинация с естествената зеленина в двора.

Идея 15

15 идеи за джакузи в дворно място
Последният вариант за използване на джакузи в двора е за тези от вас, които разполагат със зашеметяващите гледки на природата около имота, и желаят да не отнемат от красотата, а да се насладят на релакс изцяло на открито. Свободно стоящото джакузи, подобно на модел RENEW от PASSIONSPA е идеалният избор за осъществяването на тази идея, защото то ще се слее без проблем с естествените тонове наоколо. Отличен е фактът, че няма нужда от сложни конструкции, инсталации, както и голям финансов ангажимент, за да превърнете тази визия в реалност.

Със страст и вдъхновение представихме тези 15 неповторими идеи за джакузи в двора, които не само ще преобразят вашия външен свят, но и ще подарят уникално преживяване на всички сетива. От уютни и минималистични визии, до луксозни дизайни, създадени с любов към детайла – възможностите са безгранични.